Rák Nap – Bak Telihold

2018. VI. 28 06:53

Ez a Telihold azért érdekes, mert a Hold éppen uralmi területével, a Rák jeggyel szemben a Bak jegyben áll
A Rák jegy az érzelmek, el és befogadás, családiasság jegye többek között. A hatalmas nagy vízfelület, tó, tenger, óceán fogalmát viszi. Most e jegyben jár Napunk, s a Hold, mely vonzásával az apály-dagály változását mozgatja épp teljes arcával szemben áll a Nappal, a szellemieket, tudást, bölcsességet és idő fogalmát is jelző Bak jegyében.
Az év folyamán most a legkisebb az apály és dagály különbsége.
A keleti horizonton felkelő csillagkép, az Ascendens is a Rák jegyében van a rajta álló támadott épp felemelkedő Merkúrral együtt.

Tanácsaim erre az időszakra: 

Ne mondjunk hirtelen véleményt és ne kapkodjuk el döntéseinket. Adjunk időt magunknak arra, hogy kiforrjanak, változzanak a dolgok, mert az elhamarkodott ítéletek negatívan hathatnak ránk.
Még mindig képesek vagyunk uralni önmagunkat vagy uralkodni a felmerülő helyzeteken, ami eredményes haladáshoz vezet. Időt kell engedni annak, aminek idő kell és ez látványos eredményt, hosszú távú biztonságot jelenthet nekünk.
Ne most próbáljuk meg környezetünkön uralkodni. Ha a váratlan helyzet úgy kívánja képesek leszünk alkalmazkodni, idomulni az új szituációkhoz és ez a készségünk önbecsüléssel tölt majd el bennünket.
Tartózkodjunk lelkünk megkeményítésétől, a nyers, durva megnyilvánulások nem hoznak eredményt. 
Következetes odafigyeléssel sorsszerű előnnyé tudjuk fordítani ezt a nem könnyű időszakot!

Ha Te magad is tapasztalod a fentieket, s úgy gondolod e tanácsok másoknak is használnak környezetedben, kérlek oszd meg írásomat.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő