Bak Nap – Rák Telihold

2018.XII.22. – 18:48

Kedves Ismerőseim!
Elérkeztünk ez év utolsó Telihold állásához, s egy érdekes jelenségnek lehetünk tanúi.
A Bakban járó Nap épp teljesen szemben áll a Rák jegyében haladó Holddal.
Ha tiszta, s felhőtlen az égbolt, azt tapasztaljuk, hogy a Telihold éjfél tájban oly intenzíven ragyog az ég legmagasabb pontján, a Zeniten, épp ott ahol a nyár közepén a delelő Nap szokott ragyogni és árnyéka rövid, mert magasan fentről világít. Ez a látványosság három éjszakán át figyelhető meg tiszta égbolt esetén. E jelenség azért különleges, mert a Hold a legmagasabb pontján jár. Rák Telihold van s a Felszálló Holdcsomópont is a Rák jegyben tartózkodik. 


A tengereken, óceánokon is intenzív e Telihold hatása. Hihetetlenül nagy az apály – dagály különbség szintje. E Rák Telihold három napos időszakánál lehet nappal levontatni a homokpadokról a fennakadt hajókat a magas dagály segítségével.
Ilyenkor rendkívül intenzív az érzés, érzelemvilág kisugárzása, sebezhetőbbek vagyunk. Az elakadt emberi kapcsolatokat is ilyenkor lehet kimozdítani, előrébb hozni, megbékélni, vagy végleges döntéssel lezárni.


Tehát figyeljünk oda magunkra, s finomabban viselkedjünk egymással! Oroszlán Asc – Test, cselekedet, hozzáállás segít magunkon uralkodni, megbocsátani. A szerelmesek is könnyebben békülnek apróbb feszültségekből.
Legyünk figyelemmel, türelemmel, szeretettel egymás felé!

Ha tetszett az írásom, köszönöm a megosztásokat.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő