Kos Újhold

2023 Kos Újhold

2023. IV. 20. 06:12’
Íme, elértük idővonatunkon ez évben a második Kos Újholdat. Az Idén már volt egy Nap – Hold együttállás a Kos jegyében március 21.-én. Ez azért fordulhat elő, mert 12 Naphónap van, de a Hold 28 napos Föld megkerülési ideje miatt 13 Holdhó van. Ha egy jegyben kétszer azonos formában van a Hold – a mostani Újholdra ez Nap és Hold Konjunkció – és Teliholdra, ami Nap és Hold Oppozíció állás  is érvényes – , akkor arra a jegyre égbolti állásra,- képletre kiemelten figyelni kell. E második Nap – Hold együttállás a Kos jegy végén a Belső világ térfelén valósul meg.
Számunkra azt jelenti, még behozhatóak a lemaradt feladataink. Hisz a Kos jegy Kardinális Tűz, a kezdeményező, teremtő energiái segítik mind a gyors gondolkodásunkat /Nap/, mind a lelkierőnket /Hold/ táplálja.
Két figyelmeztetést is sugallnak
  • Első, ne rohanjunk fejjel a falnak!
  • Második sugallatuk az, hogy csak látszatra, felületesen azonban tilos bármihez is hozzáállnunk. Itt csak a pontos minőségi munkát, körültekintően felmért és elvégzett feladatot szabad elfogadni önmagunktól, mert ennek lesz sikeres eredménye.
A négy sarkalatos tengelypont is erre erősít rá:
  • Asc a Bika Felkelőpont a körültekintő alapos hozzáállást tanácsolja. Legyünk képben készségeinkkel, adottságainkkal, erőnkkel és a feladatoknak fontossági sorrend szerint álljunk neki.
  • IC a Rák Gyökér pont figyelmeztet, hogy az alapvető pozitív érzelmeinket fordítsuk családunk felé. A diplomatikus hozzáállást, beszédet, viselkedést környezetünk felé is tekintsük elsőrendűnek.
  • Desc a Skorpió Lenyugvó pont ösztönöz minket, hogy a külvilágban szükségletek fontossága szerint osszuk be erőnket. Az elmaradt feladatainkra is figyelmet kell fordítanunk.
  • MC a Bak jegyű Ég magasa a Zenit idővel tartós eredményeket hozhat. A kitartó szorgalom és alaposság megkapja dicső jutalmát. Megbecsülté, elismerté válhatunk környezetünk szemében.
Az égitestek most mind a horoszkóp belsővilágának térfelén járnak. E térfél kezdetén és végén a Skorpió jegy két ura a Plútó és a Mars bolygók vannak. Tehát végleg elengedhetjük a tél okozta melankóliát és aggodalmakat. A Halak jegyében a Szaturnusz itt mint alkalmazkodó bölcsesség és az otthonában uralomban levő Neptunuszt látjuk, mely itt pozitív lelki erőt sugároz.

A Kos és a Bika jegyében halmozottan csoportosulnak. Jelentése, hogy most tudjuk sikerre vinni régi, belső vágyainkat, hisz a „Nagyszerencsét”, bőséget is jelző Jupiter áll a halmaz elején Igen jó eredményekkel, sikereket ígér.

A csoportosulás végén álló Uránusz pedig az elkerülhetetlen reformokról, fejlődésről jelez. Az „Anyagiak Házában” a 2. Házban levő Ikrek Vénusz az anyagi gyarapodás készségeit mutatja, ha tevékenyek vagyunk.

Az 5. Házban a „Szív és szerelem” házában nincs égitest, ennek értelme az, hogy szabadon cselekedhetünk lehetőségeink szerint.

Mindenkinek szép, sikeres tavaszi időszakot kívánok!
Ha tetszett az írásom, kérlek tisztelj meg egy megosztással!
Köszönöm szépen.