Április 18 – Húsvéti Telihold a Mérleg jegyben

2019.IV.18.  13:12

Mottó : „… és lesznek jelek, földön és égen, kinek szeme van, lássa meg, kinek füle van hallja meg…”

A változtatás és fordulat lehetőségét is hordozó Főtengelyek mind „Szilárd jegyekben” vannak, vagyis nehezen fordulunk el megszokottságainktól, legyenek azok fizikaiak, lelkiek, vagy szellemi – tudati berögzültségek.

Pedig a napokban több látványos változásra intő jel is volt körülöttünk:

  • A Miasszonyunk /Notre Dame/ leégése Párizsban,
  • Az Aranymecset kigyulladása Jeruzsálemben,
  • Katasztrofális árvíz Perzsiában és az Ománi sivatagban stb.

Én itt egyénenként a saját életünk változtatásának szükségszerűségére s nem tömeges bűnbánatra utalok.  Ki – ki teljesen tisztában van a saját lelkiismereti tükrének visszajelzéseivel. Még akkor is, ha az illető személy épp elnyomja belső ÉN – jét.

Oroszlán – „Én uralom” Asc – Felkelő pont a keleti horizonton jelzi, mi egyénenként is uraljuk helyzetünket, s tiszta szívvel, szeretettel kéne környezetünk felé fordulnunk.

Skorpió – „Én harcolok, vagy elengedem” IC – Gyökerek. Most jelzik alapvető testi nyűgjeink, szellemi veszteségek és lelki kudarcok okozta sérelmeink most e Húsvéti időszakban képesek lennénk elengedni, túllépni.

Vízöntő – „Én szabadságom és reformjaim” Desc – Külvilág. Most sikeres változások, humánus tettek, es ötletes megoldások lehetőségét hordozzuk önmagunkban.

Bika – „Én birtoklom és élvezkedem” MC – Földi megvalósítandó feladat a Zeniten a közeli biztonságos, harmonikus, elégedett stabil jövőkép lehetőségét is tartalmazza.

Persze a Bika/megszokottságok/ jegyében járó Uránusz /reform – támadott /itt nehezített/a végleges /Plútó a Bakban/ eredményeket hozhat. látványos változás/ nehezen, esetleg több nekifutással valósítható csak meg. De javaslom, próbálkozzunk, mert a siker tartós értékeket hoz!

Ha tetszett az okfejtésem, tisztelj meg egy megosztással.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő