2020 Szűz Nap Halak Telihold

Alapos körültekintő módon mind családunkban, mind hétköznapi életünkben jó változásokat tudunk megvalósítani. Döntéseink, ötletességünk kihathat munkánkra, tevékenységeinkre. Képesek vagyunk fokozatosan végig vinni, lezárni, befejezni a feladatainkat. Segítő szerepet kell vállalnunk környezetünkben.

2020 Bak Nap Rák Telihold

2020 első Telholdja szakrálisan jó rezgéssorozat, ragadjuk meg a lehetőségeket s tegyük meg mind azt, ami rajtunk múlik.

Őszi nap-éj egyenlőség

Most az Őszi Nap – Éj egyenlőséghez értünk el idővonatunkon.
Ilyenkor az égbolt tanításai a következő negyedévre vonatkoznak, tehát a Téli Napfordulóig tart ez a hatás.

2019 Húsvéti Telihold

A változtatás és fordulat lehetőségét is hordozó Főtengelyek mind „Szilárd jegyekben” vannak, vagyis nehezen fordulunk el megszokottságainktól, legyenek azok fizikaiak, lelkiek, vagy szellemi – tudati berögzültségek.

Rák Telihold együtt a Felszálló Holdcsomóponttal

Pályájának legmagasabb pontján jár most a Hold. Igen ritka állás. Azt jelenti, hogy a Holdunk a Zeniten van, az „Ég magasán” a saját jegyében, otthonában a Rák jegyben látható.

2019 Bak Újhold

Az Új év első Újholdja a Bak jegyében telik. Csúcsra, tökélyre szeretnénk vinni dolgainkat, de ez időt s megalapozott helyzetet, készségeket igényel.

2018 Szilveszter

Szerencsésen kezdődik az Újév!
Az égbolt képének letükrözött ábrájában egy nagy, Víz elemű jegyekben álló Krirálytrigon – a nagy hármas – Test, Lélek, Szellem harmóniáját láthatjuk a következő év kezdetének pillanatában.

2018 Bak Nap – Rák Telihold

Ha tiszta, s felhőtlen az égbolt, azt tapasztaljuk, hogy a Telihold éjfél tájban oly intenzíven ragyog az ég legmagasabb pontján, a Zeniten, épp ott ahol a nyár közepén a delelő Nap szokott ragyogni és árnyéka rövid, mert magasan fentről világít.

2018 Bak jegyébe lép a Nap – Téli napforduló

A hagyomány szerint a Téli napforduló 3 napja a fehér fény születésének előkészülete. Ezen időszak maga a felkészülésé, megtisztulásé, hiszen a megváltó Jézus születése is ezt jelképezi, hiszen Ő a Fény – Teremtő Atya – fia.

2018 Jupiter a Nyilas jegyébe lép

A Jupiter itt, otthonában a Nyilas jegyében fog tartózkodni egészen 2019. XII. 03.-áig s akkor lép át majd a Bak jegyébe. A Nyilas csillagkép a Kárpát–medence csillagképe, tehát hazánk területe. Makkai Sándor író a „Magyarok Csillagának” nevezi a Jupiter bolygót.
Népünk – nemzetünk változásainak sikeres lehetőségei kezdődhetnek el végre.