2018 Szilveszter

2018.12. 31 23:59:59


Szerencsésen kezdődik az Újév!

Az égbolt képének letükrözött ábrájában egy nagy, Víz elemű jegyekben álló Krirálytrigon – a nagy hármas – Test, Lélek, Szellem harmóniáját láthatjuk a következő év kezdetének pillanatában.

Az ábrában a 2. Házban járó Skorpió Hold a testiséget, cselekedeteinket – az 5. Házban álló, otthon, uralomban, a Halak jegyében tartózkodó Neptunusz a lelkiséget, megéléseinket, s a Rák Zenit ponton, MC – n lévő csúcs a szellemiség és a dolgok, helyzetek kimenetelének foghatóak fel.

Kardinális merev kereszt ábrát mutatnak a főtengelyek, vagyis mindent egyszerre akarunk, most és azonnal. Persze ez így lehetetlen. A négy nagy sarkalatos pont mutatja feladatokat, is a megoldást:
Először Önmagunk kell egyensúlyba hoznunk, erre lehetőség is kínálkozik, mert erre utal a Mérleg jegyben lévő Felkelő pont, az Ascendens.
Másodszor a berögzült szokásainkat kell átértékelnünk, s csak olyan fogadalmakat vállaljunk fel az Új Évben, amelyek időt állók, megalapozottak, s végig vihetők. Erre utal a Bak jegyében járó Nap és Szaturnusz égitest együttállása a gyökereket és alaposságot is jelentő IC-n.
– A külvilágot jelentő Lenyugvó pont a Descendens, a nyílt, őszinte és energikus Kos jegyébe vetül. Lesz energiánk kibontakozni, ha ezt eldöntöttük s valóban akarjuk.
– Haladásunk pedig a már említett Rák MC – a diplomatikus megoldások sikerével kecsegtet. Haladásunkban segítségünkre van, a belső hang- hallgassunk rá!

A kördiagramban látható sok teremtő jó szög, s az oldott támadottság állásai tág, szabad lehetőségeket tárnak elénk. Mind a szorgalmas munkának, mind a szerelemnek pozitív vágyott állapotai valósíthatóak meg a 2019-es évben.
A jó kapcsolatok megerősödhetnek, s a rosszak szembesítenek, hogy elengedhessük őket.
A magányos, vágyódó érzelmek szinte a ködből segítő lelki-testi társra találhatnak, s megoldódik a való értékeink helyrebillenése is.

Emelt fővel, bizakodva, s tett erősen vágjunk bele a következő évbe!

Ha tetszett írásom, s értékesnek találod mások számára is a közölt információkat, megköszönöm megosztásod.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő