2020 Bak Nap Rák Telihold

2020 Január 10. 20:21’

Az idei első Telihold egy érdekes, aránylag ritka égi eseménnyel gazdagodik, az Asztro naptár útmutatásával – a Holdfogyatkozás élményével jár együtt.
A Holdfogyatkozáskor Földünk befordul a Nap s az épp szemben álló Hold közé, eltakarva a Holdat a Nap sugaraitól.
Ez a Holdfogyatkozás a számítások szerint hazánkban a mai nap a táblázatok szerint 18:05’ től kezdődik, 20: 10’ kor lesz a legnagyobb a Holdfogyatkozás, majd 22: 15’ kor fejeződik be. Tiszta idő estén jól látható ez a ritka égi látványosság.

A Bak Nap – Rák Telihold – alapvetően is jelentős hatásokkal bír. Ez időszakban a legnagyobb az apály – dagály a tengereken és az óceánokon. Ilyenkor lehet levontatni a homokzátonyokról a megrekedt, megfeneklett hajókat.
Két tengely sarokpont a Felkelő – Ascendens és a Hajó orrát jelentó Zeniten az MC szembesít feldolgozható aktuális feladatainkkal:

A támadott Szűz Ascendens szöszölős, nyögvenyelős kifogásokat keres.
Míg az Ikrek MC az elkapkodottság, figyelmetlenség, csapdáját mutatja.

Ránk, emberekre vonatkozva is erős rezgésekkel, lehetőségekkel bír ez égi állás.
A sziklacsúcs értelmű Bak jegyében jelentős bolygóhalmaz áll most a Nappal együtt. A szerencsét, bőséget jelző Jupiter, a körültekintő, elemző Merkúr, a felelősség teljes és időt engedő Szaturnusz s a Végleges elengedést, megújulást hozó Plútó adja a csoportot. Értékes, jó szögeket vetve az égbolt többi résztvevőjére. Velük szemben, az érzelmes, érzékeny fogalmat hordozó Rák jegyben a Felszálló Holdcsomópont és a Hold tartózkodik. Ez a Holdfogyatkozással együtt értelmezve lehetőséget teremt személyes életünkben új alapok, új életvitel és szemlélet kezdetére. Elhagyva, túllépve a megfeneklett helyzeteket pozitív jövőképpel, új lappal való kezdetek lehetőségét is hordozza magán.
Szerelem, barátság, gyermekek és szívügyek házából új, „friss vizekre” nyílik lehetőség, hogy ki – ki saját életét, sorsát jó irányba kormányozza.
Eredményei a következők lehetnek:
A szerelmeseknek pozitív beteljesülés időszaka kezdődhet, barátainkkal, gyermekeinkkel szorosabbra fűződhetnek megéléseink, háziállataink, hobbink új örömöt hoznak.

Éljük át ezt a szakrálisan jó rezgéssorozatot, ragadjuk meg a lehetőségeket s tegyük meg mind azt, ami rajtunk múlik.

u.i. A Holdfogyatkozás látványos eseménye az Asztronaptár által megadott időben Magyarországról nem volt látható.

Ha tetszett az írásom, tisztelj meg egy megosztással

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő