2020 Szűz Nap Halak Telihold

2020. IX. 02. 07:22

Kedves Követőim!
Tiszta égbolt esetén tanúi lehetünk a naptári ősz első Telihold állásának.
A Nap a Szűz jegy elején jár, s a Hold szemben a Halak jegyében halad. Ez évben épp a Szűz csillagkép, s ura a Merkúr otthonában emelkedik fel a Nap és a Telihold együttállásának pillanatában a keleti horizonton.
A Merkúr uralmi területén a Szűz jegyében otthon, erőben van, így támadott pozíciójában is jól uralkodik. Oldó szögeket is kap a Rák jegyből a Vénusztól, és a Bak bolygócsoportosulástól.

Értelmezése a következő: A Szűz jegy mottója: ” Én szolgálok”. Alapos körültekintő módon mind családunkban, mind hétköznapi életünkben jó változásokat tudunk megvalósítani. Döntéseink, ötletességünk kihathat munkánkra, tevékenységeinkre. Képesek vagyunk fokozatosan végig vinni, lezárni, befejezni a feladatainkat. Segítő szerepet kell vállalnunk környezetünkben.

Külön érdekesség még, hogy nem csak a Nap és a Hold vannak szembenállásban, hanem a Szűz Merkúr és a Halak ura a Neptunusz is. Mindkét égitest jótékony szögeket kap a Bak bolygócsoportosulástól, az „idő” engedésétől, a tapasztalati bölcsességtől.
Értelmezése: Csak alapos körültekintés után vágjunk bele bármibe, s ha megfontolt felelősséggel elkezdünk valamit, azt vigyük végig, így elismerést és szerencsét valósíthatunk meg dolgainkban.
A haladás pontja az Ikrek jegyében együtt áll a Felszálló Holdcsomóponttal. Több támadottság mellett segítő, oldó szöget kap az uralomban levő Kos Marstól.
Jelentése: Tilos kapkodni, felszínesen vagy felületesen elvégezni feladatainkat. A tetteink minket minősítenek. Ha célirányosan erőt és figyelmet fordítunk feladatainknak sikert és haladást érhetünk el.

Sok sikeres döntést kívánok!
Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő