Szűz Nap Halak Telihold

2022. Szept. 10. 11:58’

Idő vonatunkon elérkeztünk az idei első őszi Teliholdhoz.
A kördiagramban felül a Szűz jegyében levő Nap pont szemben áll a Halak jegyében haladó Holddal, tiszta égbolt esetén három teljes éjjen át gyönyörködhetünk fényében. A Szűz egyébként a szorgalom, rendszeresség, és erőnk, figyelmünk beosztása segítségnyújtás és szolgálat felvállalásának fogalmait viszi, míg a Halak jegy az alkalmazkodást, lelkiismeretességet, intuíció fogalmait is hordozza. Mindkét Fővilágosító jó szögekben van. Ez hasznunkra lehet feladatainkban.
A négy főtengely pont, a kördiagram metszéseinél /fordulataink segítői/ Víz és Föld elemű jegyekben van, Szilárd és Változó minőségekben. Tehát változásainkat most vagyunk képesek tartósítani, megszilárdítani.
– Skorpió / elengedés, engedékenység, hűvös átgondoltság, küzdelem/ a keleti Felkelőpont. Most lehetővé teszi, hogy régi sérelmeinket, fájdalmainkat elengedjük, s a jelen feladataira tudjunk koncentrálni.
– Halak jegy van az alap Gyökérponton. / jelentése hordozza az alkalmazkodást, a legrövidebb út megkeresését, esetenként a lelkiismeretes kicsusszanás lehetőségét/Lelki, érzeti változásokra segít. Hisz itt van a Hold, a lélek és nagy fordulatok, változások jelölője.
– Bika jegy van nyugati Lenyugvó ponton, ami a külvilágot is jelenti./ kedv, kedvesség, gyakorlatiasság, birtoklás, biztonság, természet és természetesség/ Külvilági megnyilvánulásunk vénuszi létét segíti. Itt van a reformáló Uránusz a Felszálló Holdcsomóponttal.
– Végül a Szűz jegy a Zenit ponton, /ami a megvalósítandó feladatainkat jól informáltságot, segítő és szolgálatkészségünket, is jelzi/ a szorgalommal való felfelé jutást ígéri fokról – fokra. Az itt álló Vénusz jelzi, szelídséggel, megértéssel többre megyünk.
Mivel e jegyben van a Nap, a tudat értékrend és gondolkodás jelölője, gondolatainkat is e felé tereljük, hogy hogyan legyünk hasznosak a környezetünk számára, s Ők milyen elismertségre tesznek.
A kördiagramban látható egy téglalap ábra, ez látványos eredményeket jelez munkával. De nem ülhetünk babérainkon, mert folyamatos, rendszeres tevékenységet, ápolást igényel, mint egy virág.
A Bak jegyében járó Plútó, most az átgondolt költekezést és pénzkiadást jelzi. Iskolára, tanulásra szabad leginkább költenünk anyagiakat.
A Vízöntő Szaturnusz több felől támadott, ne hallgassunk a hamis költekező javaslatokra, reklámokra.
A Halak jegyben járó Hold és Neptunusz a belső, családi harmónia rezgését segíti.
A Kos jegyében járó Jupiter jó szöget kap a Vénusztól. Ez családban szerencsés harmóniát, szerelemben nyílt színvallást tesz lehetővé.
A Bika Uránusz és Felszálló Holdcsomópont fogalmai kitartó munka mellett, s új kiegészítő tevékenységet, másodállást is rejt magában.
Az Ikrek Mars figyelmeztet, ne legyünk erőszakosak párunkkal, társainkkal, az őszinte nyílt szeretettel való megnyilvánulásainkkal, szerencsésebben egyezségre jutunk közös döntéseinkben.
A Mérleg Merkúr pozitív, szeretetteljes rezgése, a kedves kommunikációt segíti.
E pozitív rezgéseket most tudjuk kihasználni, alkalmazni s előre haladni sikerek irányába.
Ha tetszett az írásom, kérlek tisztelj meg egy megosztással!
Köszönöm