2023 Tavaszi Nap – Éj egyenlőség és Kos Újhold

2023. III. 21. 18: 23
Ritka érdekes egybeesés, hogy az idei tavaszi Nap-éj egyenlőség egybe esik az Újhold pillanatával. A Nap a Kos jegy 0°-án jár, az Ókorban innen számították az évet, s a keresztény egyház liturgiája szerint a tavaszi Nap-éj egyenlőség utáni Teliholdállás – utáni Vasárnap a Húsvét Vasárnap. Ennek a küszöbén vagyunk most időfonalunkon.
Most ébred a természet, kezdődik a virágok nyílása, s az időjárásban is fordulat látszik, Sándor, József és Benedek valóban meleg időt ígérnek. Vége a visszahúzódásnak.
Ez a ritka helyzet is a Halak kor végét, a Vízöntő korszak bekövetkezését mutatja, hisz 2023 és 2030 között új korszak kezdődik.
Az égi csillagok is érdekes dolgokat sugallnak. A horoszkóp jobboldali felén halmozódnak az égitestek, ez a „külvilág térfele”.
A Kos jegy elején / Kos =kezdet és erő/ zajlik le a két Fővilágosító együttállása. Mint már többször említettem, a Nap az isteni tudatot jelképezi, a Hold pedig a lélek és a változások jelölője a szimbolikában. A Nap jelenti még a férfiakat, s a Hold a női nemet is, tehát mind a két nemnek most kezdődik a kibontakozás lehetősége. Kezdeményeznünk kell magunkkal és környezetünkkel, tiszta lelkiismeretünk szerint, új lehetőségek nyílnak most számunkra.
A négy sarkalatos tengelypont is ezt mutatja, mert érintve van a négy elem kiemelt /Kardinális minőségben /.

Késztetést érzünk arra, hogy mindent egyszerre tegyünk meg, most rögtön és azonnal.

Késztet, de figyelmeztet is az égbolt. A Mars az Ikrek jegy végéről támadja a Kos jegy elején levő Merkúr, Nap, Hold Neptunusz együttállást.
Ne forgácsoljuk szét erőinket!!!
  • A „Család Házában” a tisztelet és diplomatikusság hoz megnyugvást.
  • A „Szerelem Házában” most lehet elérni vágyott reményeket, s felszínre jutni, mint a tiszta forrás.
  • A ”Munka Házában” új lehetőségek és sikerre mutató fordulatok esélye látszik. Vannak akadályok, de miénk az erő.
  • A „Társ s társak Háza” is eseménydús. Fontos, hogy mindig meg kell beszélni mindent, így elkerülhetőek a félreértések, s elégedettek, a szerencse fiai lehetünk.
  • A „Tudat alatti és a misztikumok Háza” mutatja, hogy bevált értékek és megszokott hozzáállásunk mellett új dolgokkal is szabad kísérleteznünk, ha biztonsággal felmértük a lehetőségeinket.
  • A „Nagyút és felsőfokú végzettség Háza” is jó lehetőséget kínál a tanuláshoz, és a nyári szabadság megtervezéséhez.
Ki – ki mérje fel erejét és lehetőségeit, s vágjon bele friss tavaszi erővel megújulva diplomatikus, sikeres eredmények irányába.
Szép tavaszi megvalósításokat kívánok!
Ha tetszett az írásom, kérlek tisztelj meg egy megosztással!
Köszönöm szépen.