Jupiter a Nyilas jegyébe lép

2018. XI. 8. 13:39’

A Jupiter itt, otthonában a Nyilas jegyében fog tartózkodni egészen 2019. XII. 03.-áig, s akkor lép át majd a Bak jegyébe.
Uralmi területe a Halak és a Nyilas jegyek.

A Nyilas csillagkép a Kárpát–medence csillagképe, tehát hazánk területe. 
Makkai Sándor író a „Magyarok Csillagának” nevezi a Jupiter bolygót.
Népünk – nemzetünk változásainak sikeres lehetőségei kezdődhetnek el végre. De ezt nem egy varázsütésre kell elképzelni, hanem egy pozitív folyamat kezdeteként gondoljuk el. Megtalálhatjuk önbecsülésünket s felemelhetjük fejünket.

Nézzük mit jelent ez saját személyünkre értelmezve, mit jelent ez nekünk egyénileg.
A Jupiter a „Nagy szerencse” bolygója. Évezredes tapasztalatok szerint a bőség fogalmát viszi. Régen az Ókorban Fortuna – a szerencse istennő tülkének, bőségszarujának is jelölték. Bőség – azonban óvatosak legyünk e fogalommal, s gondoljuk át reális-e az, amit kívánni szeretnénk.
Csak a körültekintően megvizsgált dolgokba szabad belevágni az élet minden területén. 
Mert a külsőséges, elkapkodott, mondvacsinált helyzetek, a látszat dolgok – bőséges problémát, s energiát zúdítanak az elbizakodottakra.
Ám áldást, becsületet, büszkeséget, ambíciót, esküt, hitet jelez harmonikus esetben. Így hát számítunk a Jupiter jótékony hatására jegyébe lépése után. Azonban az ég csillagai figyelmeztetnek, szerencsével csak a megalapozott, megfelelően előkészített helyzetek alakulnak sikeresen.

Összegzésként: Ha nem leszünk elbizakodottak, s nem folyunk szét, akkor észrevesszük a feladatokban a megtapasztalás és megvalósítás sikerét, pozitív lehetőségek nyílnak nekünk egyénileg, s nemzetünk számára is. Rajta hát lépjünk, cselekedjünk megfontoltan!

Ha tetszett írásom, s úgy gondolod, a fenti tanácsoknak mások is hasznát veszik, megköszönöm megosztásod.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő