Skorpió jegybe lép a Nap

2018. X. 23. 13:22

Elérkezett az elengedés, átlényegülés és enyészet ideje. A harmonikus Mérleg jegyéből a hűvös Skorpió havába lép Napunk. Ez minden ősszel a hűvösebb napok és a magunkba mélyedés időszakának kezdetét is jelenti egészen a tavaszi kikeletig. Érezhetően rövidebbek a nappalok és hosszabb a sötétség.
Erre utal a Bak jegyében járó ASC, Szaturnusz és Plútó bolygója is. A Kos jegyében járó Hold figyelmeztet, hogy nem az elkapkodott, hirtelen döntések időszaka ez. 
Dühünket, haragunkat, feszültségünket ne látványos veszekedéssel vezessük le, mert csak vesztesen kerülhetünk ki. Erre utal a Vízöntő Mars támadása a Skorpió haladásra, azaz MC-re és Merkúrra.

Engedjünk időt magunknak a dolgok többszöri átgondolására, mert ez mindig eredményt hoz. Erre utal a Bakban otthon, uralomban járó Szaturnusz segítő szögei a Skorpióba lépő Napra (tudatunkra, gondolkodásunkra) és a vele együtt álló Vénuszra, a biztonság és harmónia bolygójára.

Kényelmi pozíciónkat, komfort zónánkat fel kell adnunk, el kell engednünk, hogy mi magunk szerencsével tudjunk továbblépni. Erre utal az Oroszlán felszálló Holdcsomópont több támadottsága és a Skorpióban járó Jupiter egzisztenciális pozícióból vetett igen jó szöge, Trigonja.
Gyakorlati szinten mindig az aktuális helyzethez, pillanathoz való rugalmas alkalmazkodás hoz pozitív eredményeket és haladást. Erre tanít a Halak jegyében uralomban, erőben lévő saját bolygója a Neptun, amely hitet és elhivatottságot ad küzdelmünk sikeréhez.

A Bika jegyében járó Uránusz mutatja, hogy új dolgokat is felvállalhatunk, de hirtelen beleugrani valamibe vagy felborítani magunk körül bármit nem szabad. A Bak Szaturnusz segítő Trigonja támogatja a megfontoltságot.
Ha átgondoltan felvállalunk valamit, azt vigyük végig, de bátran mondhatunk nemet is. Ezt jelenti a Bika gyökér, IC.

Sikeres megvalósítást kívánok mindenkinek! Ha úgy gondolod, hogy a csillagok ezen tanítása hasznos volt számodra s értékes megoldásokat kínálhat ismerőseidnek is, akkor megköszönöm a megosztást.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő