Őszi Nap-éj egyenlőség – Mérleg jegybe lép a Nap

2018. 09. 23. 03:54

Az év folyamán négy Napfordulót élünk meg. Ilyenkor három napig egyformának tűnik a nap, majd mindig változás következik be. Az őszi napfordulót őszi Nap-Éj egyenlőségnek nevezzük, mert 12 óra a világos órák száma és 12 óra az éjszaka sötétsége.
Jelenleg még ez akkor történik, amikor a Szűz jegyéből a Nap a Mérleg jegyébe lép. A Vízöntő korszakban valószínűleg ezen őszi dátum időpontjának eltolódására számíthatunk.
A jelenlegi jegyváltás- Szűzből a Mérlegbe lépő Nap időpillanatában a keleti felkelőpont, az Ascendens is Szűz jegybe lép. Jelentése következetes figyelemmel kissé visszahúzódunk és várakozó álláspontra helyezkedünk. 
Az égbolton ugyanis a szilárd jegyek között egy Nagy Qvadrát van. Semmi nem szilárd, semmi nem stabil, minden ingatag és változásban van. Figyelni kell önmagunkra, beszédünkre, megnyilvánulásunkra és hozzáállásunkra. Munkánkban többszöri ellenőrzést javaslok.

Az a szerencsénk, hogy a három földjegy között a Mérleg jegybe lépés pillanatában egy föld Király Trigon jótékonyan oldja az előbbi feszültséget.
Rajtunk van az Isten szeme.
A föld jegyek a gyakorlatiasság jegyei, ki kell mozdulnunk megszokottságunkból. Átgondoltan, bölcsességünket, tapasztalatainkat használva meg kell válogatnunk viselkedésünket, reakcióinkat.
Még a Mérleg havában, október 3-ától oldódik ez a nagy feszültség és könnyedebb időszak köszönt ránk. Kiegyensúlyozottabban tudunk haladni tovább.

Ha úgy gondolod e tanácsok ismerőseidnek is segítenek, megköszönöm a megosztásodat.

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő