2023 Bika Nap – Skorpió Telihold

2023. V.5. 19:33’
Íme, itt a 2023 évi Bika Nap Skorpió Telihold időszak. A Nap és a Hold teljes szembenállásának pillanatában épp a Horizont tengely két felén vannak. A Skorpió jegyében járó Telihold – érzelmeink és lelkünk jelölője fényesen épp akkor emelkedik fel a keleti horizonton, a mikor a tudatot és gondolkodást is jelző Nap a Bika jegyében veszti a fényét, s lebukik nyugaton a látóhatár alá.
A Skorpió jegy a szilárd víz minőségét hordozza, /ez a jég, vagy hideg penge fogalmát viszi/ küzdenünk és elengednünk kell, kinek – kinek a saját élethelyzetei szerint.
A Bika jegy a szilárd föld fogalomkörét hordozza. Ez olyan, mint a romantikus friss, lombos röghegység. Ide, e fogalomkörhöz tartozik életvitelünk szerint a birtoklás, gyarapítás, megszokottságaink, a természet s a természetesség. A környezetünk ez időszakban harsány madárhanggal és virágözönnel, illatokkal, tavaszi vitamindús gyümölcsökkel ölel körül minket. A megbékélés, elfogadás, szeretet és szerelem időszaka jön el lehetőségként, de saját külvilágunkban nekünk kell ezt megteremteni hozzáállásunkkal, cselekedeteinkkel.
A Négy tengelypont mind szilárd jegyekben öleli fel a négy elemet: víz, levegő, föld és tűz sorrendben.
A víz az alkalmazkodást, a levegő a változásokat, a föld a gyakorlati kivitelezést, s a tűz a sikeres eredményeket, életerőt is segíti számunkra megvalósítani.
Nézzük mi várható a következő 28 napban az életterületeinken:
  • Váratlan helyzetek, fordulatok adódhatnak, szükség lesz lelkierőnkre, diplomatikusságunkra, és sikereket élhetünk meg.
  • Hullámzó anyagi helyzetünket, ha teszünk önmagunkkért képesek vagyunk stabilizálni.
  • Kommunikációban frissítsük fel régi kapcsolatainkat, s új területeket is fedezzünk fel, előnyünkre válik.
  • A saját közegünkben legyünk családunk támogatói, jusson eszünkbe a dicsérés, elismerés, ez szilárd erőt ad szeretteinknek.
  • A szerelemben a színvallás időszaka jött el. Az őszinte érzelmek vállalása nyerő helyzetet hozhat, még akkor is nyerünk vele, ha elutasító a válasz, mert segít tiszta képet kapni, s más irányba tudunk kezdeményezni.
  • A munka területén új, szerencsés lehetőségek kínálkoznak. Azonban tilos feladni fő bevételünket. Csak akkor váltsunk, ha biztos „nyeregből – nyeregbe” tudunk fordulni, ha nem akkor inkább másodállás után nézzünk. Egészségi dolgainkban szerencsés fordulatok, javulás várható.
  • Társunkkal, társainkkal legyünk kedvesek, és kiragyogóak. Megéri, mert pozitív visszajelzésre számíthatunk.
  • Aggodalomra most nincs okunk, a rágódásokat, szorongásokat elengedhetjük a tavaszi széllel.
  • Hitünk és önbecsülésünk épp harmonikus időszakot élhet meg, tervezzük meg a nyári feladatainkat, és a pihenésünket.
  • Szorgalmunk és minőségi viselkedésünk megkapja méltó jutalmát. Mások is megbecsülnek.
  • Segítsük és támogassuk környezetünkben a rászorulókat. Képesek vagyunk helyre billenteni környezetünk mérlegét, de ezt a támogatást ne anyagi kölcsönnel, hanem tanácsadással, kapcsolatokkal, vagy saját fizikai segítségünkkel oldjuk meg.
  • A türelmetlenségünket, csípős véleményünket fogjuk vissza, zárjuk be, s csak a pozitív energiákat engedjük ki szabadon, mert ez a saját „sassá válásunk” titka. Így mindenki, aki számít nekünk, elismer és felnéz majd ránk.
Ki – ki mérje fel erejét és lehetőségeit, s vágjon bele friss tavaszi erővel megújulva  sikerek irányába.
Szép tavaszi megvalósításokat kívánok!
Ha tetszett az írásom, kérlek tisztelj meg egy megosztással!
Köszönöm szépen.