2024 Újévi csillagállás

2024 Újév I. 01. 00:00’
Szeretettel Köszöntelek Benneteket ez újévi égi képlettel!
Az asztrológusok szoktak felállítani egy – egy nap kezdetére horoszkópot azzal a kérdéssel, hogy „milyen napunk lesz ma?”. A most vizsgált nap naptárunk szerint az év kezdetét jelölő nap, így ez az asztrológiai képlet nem csak az év első huszonnégy órájára, hanem az egész évre is jelez számunkra lehetőségeket és feladatokat.
A 2024 – es év a Nap éve lesz. Maga a Nap az alsó térfélen, a Bak jegyében jár a Gyökér pont közelében, a Hold a felső térfélen halad a Szűz jegyében. Bár mindkét Fővilágosító támadott, de mindketten oldó, enyhítő, jó szögeket is kapnak a bőség és szerencse fogalmát hordozó Jupiter bolygótól. Együtt hárman egy Királytrigon ábrát alkotnak.
A Szűz Hold, itt e 11. Ház „Támogatók Házából” a Boldogasszony szimbólumát is hordozza, s vet jó szöget a „Magyarok csillagára” a Jupiter bolygóra, ami az „Isteni tudatot” is jelentő Nappal szintén jó szögben áll. Ebből arra merek következtetni, hogy népünk, nemzetünk felemelkedésének, megbecsültségének időszaka kezdődik ez évben. Természetesen ez egy hosszabb, több éven át tartó folyamat kezdetét mutatja.
  • A négy tengelypont felöleli a négy /Levegő, Föld, Tűz, Víz/ elemet úgy nevezett „Kardinális merevkereszt” formában. Tehát, ha a tengelypontok fogalmait, értelmezését betartjuk életvitelünkben, sikeres, kardinális év lehetőségét éljük meg a 2024 –es évben.
  • A Mérleg jegy, az egyensúly és harmonikus, igazságos társkapcsolatok fogalmának hordozója, van a kezdő – Felkelő ponton.
  • A Bak jegy, mint bölcsesség és felelősség alapvető feladat van a Gyökér ponton.
  • A Lenyugvó ponton a Kos jegy „Én vagyok” mottójú, mutatja, hogy ki – ki énségének megfelelően felelős a külvilágban történő viselkedése és döntései meghozatalára.
  • A Zeniten, az „Ég Magasán” a diplomatikus, és családias Rák jegye honol.
E tengelypontok irányítása a mi felelősségünk, mert a fordulatainak megvalósítása az Istentől kapott szabad akarat miatt a mi kezünkben van.
Veszélyek, kísértések is látszanak a képletben.
A helytelen anyagi befektetések, vagy túlzott pénzkiadások, adósság vállalások nehézségeket hozhatnak.
Az alkohol, vagy egyéb serkentő, ajzószerek mértéktelen fogyasztása is súlyos helyzeteket hozhat.
Ne vállaljunk, ígérgessünk olyan dolgokat, ami később a terhünkre lenne, vagy nem tudunk megtenni.
Vágyainkat a realitások szintjén próbáljuk meg kezelni.
Ha ezt a képletet nemzetünk szempontjából értelmezzük, akkor külső erők próbálnak minket diktálva befolyásolni, de nem szabad ezt elfogadnunk. Szövetségek és kapcsolatok lazulását jelzi a képlet.
A családok összetartásában komoly erő van. Az igaz, kitartó szeretet, szerelem meghozza gyümölcsét. A pozitív emberi kapcsolatok, társas viszonyok felértékelődnek.
Összességében feladatokkal teli, de szerencsés évnek nézünk elébe.
Kedves Olvasóim örömteli, élmény dús, sikeres, boldog újévet kívánok!
Ha tetszett az írásom kérlek, tisztelj meg egy megosztással! Köszönöm.
Dévai Elemér Attila a Csillagfejtő