Szűz Nap Halak Telihold

2023. VIII. 31. 03:35
Elérkeztünk az idei első őszi Telihold álláshoz, a Nap a Szűz jegyében épp szemben áll a Halak jegyben futó Holddal. Mind a két Fővilágosító változó jegyben jár, így ez többek között az időjárás változásait is jelöli. A négy, fordulatokat jelző tengelypont Tűz és Levegő elemű jegyekben van, tehát egy aktív, energiákkal teli időszakot mutat.
  • A Keleti Felkelőpont az Oroszlán jegyben van. Együtt áll a Vénusz bolygóval. Mottója: „Én uralom”. Támadottsága azt is jelenti, hogy vége ez időszaknak. A melegnek, a nyaralásoknak, a szabadságnak, s az ifjúság a tanulás irányába előre léphet.
  • A Mérleg Gyökérpont az egymásra hangolódás feladatát teszi számunkra alapvető feladatnak, hisz e jegy mottója: „Te vagy, ti vagytok”. Az egyensúly és a harmónia jegye is, a nyári ismeretségekből igaz barátságok, és szerelmek alakulhatnak.
  • A Lenyugvó pont a Vízöntő jegyében van. Ez a külvilág jelölője, ahogy mi éljük meg, s ahogy minket mások. Mottója: „Az Én barátaim, cselekedeteim, az Én szabadságom”. Itt a változatos új helyzetekhez új ötleteket, a saját reformjainkhoz külső megerősítéseket kaphatunk. Találékonyság, humánum, közösségi hozzáállásunk erőre kap.
  • A haladást és kimenetelt is jelző Zeniten a Kos jegye van a két Fővilágosító szembenállásának pillanatában. Mottója: „Én vagyok a saját sorsom kovácsa”. Vagyis ki – ki hozzáállása szerint tudja győzelemre, sikerekre vinni dolgait. Maga a Kos jegy pozitív erőt sugároz számunkra, csak élni kell vele.
Anyagi dolgaink jól alakulhatnak. Némelyek még plusz bevételi forráshoz is juthatnak szemfülességgel, másodállással.
Beszédünkben igyekezzünk kedvesek, de tárgyilagosak és konkrétak, lenni. Így elkerülhető a félreértés, s mi is átlátjuk a valós helyzetet.
A munkánkban változások jöhetnek, vagy mi változtatunk, mert most hosszútávra képesek vagyunk tervezni, s ez befolyásolja a jövőképünk. Ha felkészültek vagyunk, s bírunk a megfelelő kondíciókkal, akkor sikeres elismertséget tudunk kivívni.
Spirituális szinten ez időszakban rendkívül fogékonyak vagyunk. Most alkalmas elkezdeni, vagy folytatni ez irányú tanulmányainkat.
Akik most az utószezonban szeretnének pihenni, őszi ruházatot is vigyenek magukkal, mert esős napok bármikor bekövetkezhetnek.
A felsőfokú tanulmányaikat kezdő diákok szembesülnek egy másféle elvárással, mint amit a középiskolában követeltek meg tőlük. A kezdetben kissé ködösnek, bizonytalannak tűnő kihívásokra hamar ráéreznek, ha alkalmazkodnak új környezetükhöz.
Az egzisztencia területe sikeres lehet, ha a bennünk lévő adottságainkat elkezdjük alkalmazni.
Először önmagunkra, majd a céljainkat készségeink, és lehetőségeink szerinti összehangolásával. Most jó égbolti rezgések támogatnak ebben. Aki halogat, késlekedik, az most lemaradhat. Azok, akik mernek megújulni, belevágnak az élet kihívásaiba – sorsszerű eredményeket érnek el.
Sok égitest van fordulatban, változásban. Ezt most kihasználhatjuk, az eddig lemaradt feladatainkat most pótolhatjuk.
Mindenkinek jó hozzáállást és sok sikert kívánok!
Ha tetszett az írásom, kérlek tisztelj meg egy megosztással!
Köszönöm szépen.