2023 Rák Nap Bak Telihold

 2023. VII. 03 13:38’
Érdekes feladatokat jelez az ez évi Rák Nap – Bak Telihold. A Nap és a Hold szembenállása a déli órákban történik, a Zenit közelében ragyog a Nap, így a Telihold teljes szépségét, képét a Földünk túlsó térfelén látni csak. A kördiagramban eléggé szórt az égitestek elhelyezkedése, a négy tengelypont mind kiemelt, Kardinális jegyben van a teljes szembenállás pillanatában.
  • A Mérleg Felkelőpont – Azt jelzi számunkra, hogy döntéseink előtt alaposan mérlegeljünk. Fordítsunk kiemelt figyelmet társunkra, társainkra, az alkalomhoz illő elegáns megjelenésünkre, környezetünk harmóniájára, így telítődni tudunk most friss energiákkal.
  • A Bak Gyökérpont – az alapos átgondolt és szilárd készségeinket, óvatos felelősségtudatunkat segíti. Úgy érezzük, minden csúszik, késik, tolódik időben. A rutin most kevés. Bölcsen meg kell tervezni a megfelelő időpontot, át kell nézni valós adottságainkat, képességeinket, dolgainkat, szavainkat, viselkedésünket, így biztos alapokkal sikerek reményében kezdhetünk bárminek.
  • A Kos Lenyugvópont – a külvilág pillanatnyi lehetőségeit tárja elénk. Legyünk kezdeményezők, de ne menjünk fejjel a falnak! Lesz erőnk önmagukra és mások segítségére is, de tilos nyomulni, erőltetni bármit, inkább az elénk táruló lehetőségeket ragadjuk, meg ott uralhatjuk az eredményünket.
  • A Rák Zenitpont – a haladás és kimenetelek jelölője. A diplomatikus döntések eredményekkel kecsegtetnek. Ha hátunkat fedezzük, és ha tisztában vagyunk erőforrásainkkal, most sikeres eredményeket érhetünk el, s harmóniát tudunk teremteni szeretteinkkel.
Az égitestek is jeleznek nekünk egymáshoz viszonyított szögeikkel:
  • A kapcsolatok életterületén legyünk diplomatikusak, ez előnyöket hoz. A család és szülők területén engedjük el a kellemetlen szituációkat, legyünk mi az „okos enged” megélői, cselekvői.
  • A szerelem – szeretet területén is érdekes égi állás van. A szilárd, megalapozott viszonyokra szép jövő van kilátásban, de a kölcsönös alkalmazkodás egymás felé elkerülhetetlen. A ködös, felszínes kapcsolatok szétcsusszanhatnak.
  • Munkánkban teljesítsünk lelkiismeretesen, meg lesz az elismerés és az anyagi megbecsülés tevékenységünkért.
  • Most szerencsés a jó társas viszony, segítsünk párunknak, partnerünknek, ha szüksége van rá, méltó elismerést kapunk érte.
  • Itt a nyár, ezer jó lehetőség vár ránk, ezért aggódni, rágódni, szorongani fölösleges, mert ezek a negatív félelmek tönkre tehetik nyaralásunkat, biztonságunkat és életkedvünket.
  • Ha hiszünk önmagunk személyiségében, és átgondoltak vagyunk, akkor most ez a töltekezés ideje. Sikeres nyaralások, szép utazások adják a pozitív energiát, csak hálásnak kell lenni lehetőségeinkért, s bízni saját pozitív jövőképünkben, így az megvalósulhat. Ne erőlködjünk, ez most a pihenés, töltődés időszaka, nem az egzisztencia teremtésének ideje. Ha segítőkészek vagyunk akár apró dolgokban is mások felé, máshonnan mi is kapunk támogatást, ha szükségünk lesz rá. A szöszölést, negatív kritikát pedig tartsuk meg magunknak, mert építő hangnemben is képesek vagyunk kifejteni véleményüket– így tudunk egyensúlyt teremteni magunk körül.

Mindenkinek szép kora nyári időszakot kívánok!

Ha tetszett az írásom, kérlek tisztelj meg egy megosztással!
Köszönöm szépen.