Húsvéti Kos Nap Mérleg Telihold

2023. IV. 06. 06:34’

Elérkeztünk a tavaszi Nap – éj egyenlőség utáni Holdtöltéhez. A Fővilágosítók – Nap és Hold égi szembenállását, a tavaszpontot követő vasárnap mindig a Húsvét vasárnap a Halak világ hó időszakában.
Ez a pont is meg fog változni, egy hónappal előrébb csusszan, lassan 2030-ig.
Ez éghajlati, életviteli, s társadalmi változásokat is jelent, mert a mostani zavaros időszak után a Vízöntő Mérleg dekádjába – tizedébe csusszanunk, s ez már kiegyenlítődő, vágyainknak megfelelő korszak lehetőségét jelzi nekünk.
Egy hónappal előrébb lesz a természet, így az ünnepeink dátumait is módosítani lesz szükséges. De most ez még a Halak tavaszpont Húsvétja lesz, talán az utolsó ilyen ünnepek egyike.
Húsvéti Telihold
A Nap a kezdeményező Kos jegyében ballag az épp szemben, a Mérleg jegyében haladó Teliholddal. A kördiagram képén, a bal oldalon, a – „Belső világ térfelén” láthatóak az égitestek, kivéve épp a Mérleg Teliholdat, mert az a jobb felén, a ”Külvilág térfelén” halad. Számunkra ez azt jelenti, hogy belső dolgainkkal vannak rendezni való feladataink.
A négy „Sarkalatos tengelypont” is kiemelt – Kardinális jegyekben van. Így sarkalatos fordulatokra vagyunk képesek most, a két Fővilágosító szembenállásának pillanatában.
  • Kos a Felkelőpont. Mottója: „ Én vagyok, a saját sorsom kovácsa”.
  • Rák jegy van a Gyökérponton. Mottója: „ Az Én családom, az Én érzelmeim”.
  • Mérleg jegy a csúszik alá a nyugati Lenyugvó ponton. Mottója „Te Vagy”.
  • A Bak jegye van a Zeniten, mint megvalósítandó feladat. Mottó: „Én tudom a saját felelősségemet”.
Az égitestek is érdekes feladatokat sugallnak.
A belső térfélen a Plútó van legfelül. Épp a Bak jegyéből lép át a Vízöntő jegyébe, a „végleges vagy végletes” értelmet hordozó bolygó. Támadottsága a mostanság körülöttünk kavargó jelenlegi zavaros időket mutatja.
A Halak jegyébe átlépett Szaturnusz a helyzetekhez való alkalmazkodásunk képességét segíti, a köröttünk levő folyamatok bölcs megoldásait javasolja, de úgy, hogy a tradíció és az értékek megmaradjanak.
A Halakban, otthonában járó, uralomban levő Neptunusz jó szögei erősítik lelkierőnket.
A Kos jegyében haladó Nap ölelkezik a „Nagy szerencsét” is jelentő Jupiterrel. Ez egyébként a „Magyarok csillaga” nevet is hordozza. Ennek értelmezése, hogy aki tiszta szívvel, becsülettel kezdeményez, az most sikert arathat. Közeleg az idő, mikor büszkék lehetünk nemzetünkre.
A Bika jegyében a Merkúr együtt áll a Felszálló Hold csomóponttal. Jó és rossz szögeket egyaránt kapnak – vetnek. Jelentésük értelmezése az, hogy itt az ideje életvitelünk változtatásainak, de a hagyományos értékeket meg kell őriznünk, biztonságunk érdekében.
A Bika jegyben haladó Uránusz is erre erősít rá, s e jegyben, otthonában, uralomban levő Vénusz garantálja a belső harmóniánkat. Jó időszak ez a szerelmeseknek.
A Rák jegyben futó Mars, a diplomatikus beszédet, megnyilvánulás fontosságát teszi szükségesnek későbbi sikereinkhez. Váratlan felmerülő helyzetek ötletes megoldásait jelzi.
A „Külső világ térfelében” haladó Mérleg Telihold segít lelki egyensúlyunk megtartásához, s mutatja Társunk vagy társaink kiegyensúlyozó szerepének fontosságát céljaink eléréséhez.
Javaslom, hogy mindenki a saját ritmusában kezdjen hozzá lehetőségei szerint, hogy változtasson.
Minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg írásomat ismerőseiddel!
Köszönöm,
Attila