Rák Újhold

2018. 07. 13. 04:48

Egy gyönyörű, Víz elemű jegyek közötti Király Trigon jelenik meg az égbolton a Napkelte első sugaraival. Napunk együtt áll a Holddal és takarja fényével. Így három Holdtalan sötét éjszakára számíthatunk.
A Király Trigon a Rák jegy Nap-Hold együttállásával, Skorpió Jupiter nagy szerencse bolygójával és az otthon, uralomban járó Halak Neptunnal vet 120-120°-os szöget.
Jelentése: A Víz elemű jegyek a Lélek és elfogadás szimbólumát is jelentik. Most képesek vagyunk érzelmeinket diplomatikus gondolatainknak alávetni. El tudunk engedni sok kellemetlen régóta magunkkal hurcolt keserűséget, negatívumot. Képesek vagyunk haladásunk érdekében alkalmazkodni a felmerülő helyzetekhez.

Egy másik Király Trigon is van az égen, ez a Föld jegyek között látható. Szűz Vénusz – Bak Szaturnusz és Bika Uránusz között.
Ennek a jelentése: A Föld elemű jegyek fogalma itt gyakorlatiasságot, körültekintést, apró dolgokban fokozatos eredményeket hoz, ha hajlandók vagyunk tanulásra időt és fáradtságot fordítani és munkánk igyekszünk felelősséggel és alaposan végezni, akkor váratlan külső segítséget is kapunk s új ötletekkel a megszokott nehézségeket felhasználható tapasztalatokká tudjuk alakítani.

A bemerevedés, a terhes, de megszokott dolgok csak hátráltatják és fékezik fejlődésünket. Az Oroszlán jegyében járó Merkúr mutatja, hogy képesek vagyunk önmagunk uralni s ezzel gyakorlati illetve anyagi változást elérni. Nem beszólásokkal, kritikával érünk el célt, hanem azzal, hogy felmérjük a fenn álló helyzetet s külvilágunkban igyekszünk ebből a legjobbat kihozni.

„Vannak dolgok, miket el kell fogadjunk. S vannak, miket meg kell változtatnunk. S kérjük a teremtőt, hogy adjon tiszta rálátást, hogy ezt a két dolgot sose keverjük össze.”
/Régi bölcsesség/

Dévai Elemér Attila – a Csillagfejtő