Nemrég Pannonhalmán jártunk. A turistáknak megnyitott rész tele van szimbólumokkal, asztrológiai jelekkel és jelentésekkel.

Egy kis történelem: A Géza fejedelem által alapított, Szent István által megerősített várat a prága melletti bencések kapták örökül. Hánytatott sorsú hely Pannonhalma, bár 1245-ben a 3 vár egyike, amely ellenáll a tatárjárásnak (Esztergom és Pozsony mellett), de a mohácsi vész után török hódoltág idején a szultán katonái elfoglalják. A bencések kimenekítik a könyveket és az értékeket, így azok nem kerülnek a hódítók kezére. Majd lassan visszaállítják a bencés apátságot és a szerzetesi élet hagyományait, gazdasági életét is.

Számos csillagászati és asztrológiai jelkép jelenik meg az apátságban.

A főbejárat melletti kapu boltívén egy páva van, ami a Mérleg jegyhez tartozik, mely jegynek a jele az Omega szimbólum. Ez a jelkép jelentheti a kezdet és vég idővonalából a véget, azaz a megdicsőülést és a feltámadás lehetőségét. Az ősi kultúrában az évszakok változásához is kapcsolódott. Arisztotelész megfigyelte, hogy a pávák tavasszal és nyáron elveszítik hosszú faroktollaikat. A madarakat az újjászületéssel is kapcsolatba hozták. A keresztény szent Ágoston pedig Jézus feltámadásához és az örök életéhez hasonlította ezt a csodás állatot.

A kapu belseje is érdekes jelentéssel bír. A 4 szilárd jegyet szimbolizáló állat – Az  Oroszlán (Szilárd tűz), Bika (Szilárd föld), Vízöntő (Szilárd levegő – Angyal képében),  és Sas (Skorpió, a Szilárd víz) jelennek meg szárnyakkal. Jelzik a 4 Evangelistát – Márk, Máté, Lukács és János, de asztrológiai jelentése is van a precesszió – korszakok változása – irányú körben. Ez a 4 szilárd jegy, a 4 lelkes állat tartja a Földabrosz 4 sarkát János jelenések könyve szerint.

A pávás kapu kilincse belülről három ágú, a test-szellem-lélek harmóniáját jelképezi.

A Szent Márton bazilika hátsó padsorainál a mennyezetre zodiákus jeleket festettek, amely a 12 hónapot is jelképezi.

A könyvárban is találtunk égi jelképeket, szimbólumokat, melyet az avatott ember rögtön ért. Az asztrológia és csillagászat, mint ősi alap tudomány jelenik meg a mennyezeti freskókon.

A külső kovácsoltvas kapun szintén látható a zodiákus 12 jegye, egyéb más szimbólumok mellett.

A Halak jegy formájú kilátó, lombkorona tanösvény is a kereszténységet és a Halak korszakot jelképezi.

Az általános műveltséghez, ismeretekhez szükségesek e jelképek, szimbólumok értelmezése, melyeket tanítok az asztrológiai iskolámban. Most júniusban indul egy új osztályom, ahova téged is várlak szeretettel.

Részletekért látogass el az oldalamra: https://csillagfejto.hu/online-asztrologiai-iskolam/

Várom jelentkezésed.